При болки в мускулите – масаж и ултразвукова терапия с минералът на бъдещето – магнезий

4 септември 2016

Ако страдате от болезнени крампи на прасците, които най-често се появяват през нощта, както и разтежения и болки в мускулите на врата и раменете, е много вероятно да страдате от магнезиев дефицит. Лекарите обикновено препоръчват продължителен вътрешен прием на таблетки, но тогава се дразни стомаха, червата и има вероятност от предозиране с минерала. Магнезият се усвоява най- пълноценно посредством кожата. Съвременните учени съветват: „ Пийте магнезий през кожата“. Така организмът регулира много добре необходимостта от веществото и избягва да абсорбира излишните количества.

В Сити СПА Център „Дълголетие 2000“ съчетаваме терапията с мануален масаж. По този начин мускулите се отпускат и се получава по-добро наместване на съответните блокажи. Посредством ултразвукова терапия се постигат по-големи дълбочини, тъй като вълните проникват до 5 – 7 см. под епидермиса и същевременно правят микромасаж на засегнатите области. Със самият масаж втриваме магнезий върху биологично активните ( акупресурни ) точки. От значение е също дали магнезият е под формата на гел или „олио“. Определяме го индивидуално при всеки клиент.

Магнезият играе значителна роля и за предотвратяване на остеопорозата, подобрявайки минералната плътност на костите. Без магнезий калцият не може да влезе в костите, а се отлага образувайки остеофити ( шипове ), плаки и тромби в кръвоносните съдове, повишено съсирване на кръвта и др. особена причина за което е класическата за България злоупотреба със сирене и мляко! Затова цялостният минерален баланс е от съществено значение!

Използваме магнезиевата терапия и при деца, страдащи от растежни болки. Те се причиняват не просто от бързото израстване, но и от неправилният хранителен режим ( захар, безалкохолни, полуфабрикати и др.) които снижават дневният прием на калций и магнезий. Особено подходяща е терапията за деца с едностранчиво хранене и застоял начин на живот ( компютри и др.)

Често нашите клиенти ни задават въпроси от рода на: „Защо нашите баби и дядовци не са имали такива липси на магнезий?“

Причините са няколко:

  • Обедняването на почвите се отразява отрицателно върху магнезиевото съдържание. То е намаляло в пъти през последните десетилетия. Затова и само с храни, „богати“ на магнезий като риба, авокадо, сурови ядки и др. при дефицит не можем да си набавим необходимата дневна доза.
  • Храненето „на крак“ , особено с рафинирани, пресолени, препържени, престояли храни намалява способността на тялото да усвоява минерала на бъдещето.
  • Редовната „умерена“ употреба на алкохол води до сериозен магнезиев дефицит. Това важи и за тютюна, тежките метали, флуор, пестициди и др.
  • Употребата на високи дози и за дълъг период на калциеви добавки, антибиотици, успокоителни, слабителни, стероидни и нестероидни противовъзпалителни средства. При болки в гърба например с неизяснен произход лекарите често изписват болкоуспокояващи и резултатът е краткосрочен ,а проблемът се задълбочава.
  • Облъчването от телефони, трансформатори, телевизори, компютърни монитори рефлектира върху магнезиевата обмяна.
  • Различни здравни нарушения като: сърдечносъдови, храносмилателни, костно ставни, диабет, някои видове алергии и др. водят до обезводняване или увеличена киселинност в тялото, съпроводени с недостиг на минералът.
  • При хора, водещи активен начин на живот ( физическа, умствена, зрителна активност), бременните жени, подрастващите които споменахме по-горе, хората над 60 годишна възраст имат повишена нужда от магнезий
  • Магнезият особено бързо се изразходва при стресираният съвременен начин на живот, често съпровождащ от бързане, несигурност, раздразнителност и безпокойство

Ние специалистите от Сити СПА Център „Дълголетие 2000“ искрено желаем да не се окачествите в някоя от горе изброените групи, но това по всяка вероятност означава, че живеете в Тибет и пиете само козе мляко J . В останалите случаи Вашето тяло ще Ви се отблагодари ако го дарявате профилактично с по един масаж месечно, съчетан с ултразвукова магнезиева терапия.

Коментари: