Инфрачервена кабина

13 февруари 2017

Професор Д-р на мед. Науки Волфганг Шмидт

(специалист по радиология и природолечение).

НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА УСПЕШНО ЛЕЧЕНИЕ С ТОПЛИНА

Топлината ни кара да се чувстваме добре, помага ни да оздравеем. Лечението, основаващо се на естественото инфрачервено излъчване е традиционно в Китай от 3000 години. Според него температурата изчиства организма както огъня. През 1997г. е присъдена Нобелова награда за медицина на термотерапията в инфрачервена кабина, постигнала забележителни успехи при лечението на инфекциозни, ставни и хронични болести.При редовно ползване на Инфрачервена кабина, имунитета на организма се повишава, подобрява се кръвообръщението в организма. А доброто кръвообръщение е предпоставка за добро здраве.Най-важното откритие е положителното влияние на така нареченият редокспотенциал на организма чрез инфрачервената кабина. Вредните неконтролируеми окислителни реакции на организма като стрес, бионегативно окисляване и др. се изчистват. С помощта на потенето се освобождаваме и от огромното количество натрупани токсини. Поради това редовното използване на инфрачервената кабина е отлично средство против болестите, които според съвременната медицина се основават на токсините и свободните радикали с отровни окислителни реакции.

За разлика от обикновените сауни при инфрачервените максималните градуси в кабината са 55-60. Самите лъчи проникват в дълбочина и загряват тялото,а не въздуха.Така дишането е нормално,пулсът също,няма проблем при хора с разширени вени и хипертония. Допълнителната хромотерапия / лечение със цветове/ и йонизаторът в нашата сауна увеличават ползите от престоя. За още по-голям комфорт предлагаме монитор с релаксиращи пейзажи и спокойна музика,добавка на етерични масла непосредствено преди влизане в сауната,списания,вода и къпри за баня.

Области на приложение

Първите резултати от изследванията показват, че още след първите три изпотявания в инфрачервената кабина окислителният стрес намалява, постига се нерегулирана верижна реакция на свободните радикали и се увеличава имунната защита. За хора с постоянен оксидативен стрес, агресивни свободни радикали и съответните симптоми, потенето в инфрачервената кабина е най-естествения начин за преодоляване на биологичния хаос и засилване имунната защита на организма. За хора подложени на стрес и натоварване като спортисти, мениджъри, фенове на красотата, подлагащи се на сроги диети, активни пушачи, хора работещи с химически препарати, хронична умора, апатия, импотентност, хора боледуващи често от простудни и хронични заболявания, нарушено кръвообръщение, потенето се оказва „Панацея”.

  • Ревматизъм, Болки в гърба, Фибромиалгиа

Редовно ползване на инфрачервената кабина се препоръчва при ревматизъм и всички прояви на това заболяване като болки в гърба, ставни болки, проблеми с мускулатурата, гръбначния стълб, болки след наранявания, хроничен цервикален синдром, лумбаго, миогелоза, артрит, фибромиалгиа и болки в мускулните връзки. Подобрява се подвижността и болките намаляват.

  • Главоболие, Мигрена, Синузит

Инфрачервената кабина е особено полезна при спастично главоболие, хроничен синузит, хронично възпаление на ностната кухина, хронична хрема и остри мигренозни пристъпи.

  • Кръвообръщение и белодробни заболявания

При смущения в кръвообръщението, при лабилно високо кръвно налягане както и при ниско кръвно налягане, при белодробни заболявания като хроничен бронхит, при бронхиална астма инфрачервената кабина е идеалното средство за профилактика, като ефекта е осезателен още в началото.

Изследванията след потене показват значително увеличаване на микроциркулацията в кръвоностната мрежа в сравнение с тази преди потенето.

Борба с наднорменото тегло.

Мощното детоксикиране и повишаването на обмяната на веществата и циркулацията на телесните течности, както и обилното топене на мазнини е категоричният и основен начин да се освободите от излишните си килограми(и съпътстващите ги здравословни проблеми). Потенето в инфрачервената кабина идеално се подпомага от всякакъв вид диети и физически натоварвания.Няма никакви противопоказания!

Коментари: