Масаж и лечебни процедури с черноморска луга – компрес с луга – 20 мин.- 8 лв.

21 октомври 2017

От къде се добива черноморската луга

Течната фаза, която остава след отделянето на солта при солодобива, представлява лугата. Тя се получава след изпаряване и концентрация на солите в езерната вода.

Състав на черноморската луга

Солеността на Черно море възлиза на около 17,18 g/l., а на черноморската луга е 350 g/l., което практически означава, че в нея се съдържат всички елементи от Менделеевата таблица. Съдържа всички съставки на морската вода, но в много по-голяма концентрация. По тази причина се счита, че е много по-полезна от солите в Мъртво море.

В състава на черноморската луга влизат не само неорганични вещества, а и микроводорасли, микрофлора (фитоплонктони, зоопланктнони) и колоиди, съдържащи се в морската вода. Най–високо е съдържанието на магнезиеви соли – магнезиев хлорид и магнезиев сулфат. Магнезият е изключително важен елемент за много процеси в човешкото тяло. Той е нужен за произвеждането на енергия в клетките и ускоряването на метаболизма, играе основна роля за равновесието на нервната и мускулната системи, намалява мускулните болки и предпазва от крампи, оказва благоприятно действие върху косата, кожата и ноктите.

Лугата, която се продава на пазара е стабилизирана, така че да се запазят ценните свойства, биологично – активни вещества, минерали и микроелементи за дълъг период от време и при различни температури.

Лечебно въздействие

Поради уникалния си състав лугата има изключително разнообразно лечебно въздействие:

силно противовъзпалително и антибактериално тонизиращо и релаксиращо на целия организъм минерализира организма – при масаж чрез кожата се приемат на 100% съдържащите се минералните съставки в лугата стимулира естествените защитни реакции на имунната система регенерира тъканите в организма при жабурене намалява отока на венците и спомага за поддържането на нормалната микрофлора в устата,като укрепва зъбния емайл и значително намалява вероятността от поява на кариес успокоява кожни раздразнения и лекува кожни проблеми – гъбички, пърхот, акне и др. подхранва, хидратира, омекотява и почиства кожата.

Приложение на черноморската луга

Черноморската луга притежава доказан медицински ефект за лечение и профилактика на:

болести, свързани с опорно-двигателния механизъм; артрози, дископатии, артрити, радикулити, неврити, тендовагинити; изкълчване на ставите; ишиас; асептични и бактериални възпаления и рани; разширени вени; настинки и простудни заболявания; възпаления в устната кухина, парадонтоза.

Начин на използване:

Приложението на лугата при ставни и мускулни заболявания е изключително полезно! Прилага се под формата на компреси, напоени с луга и загрети до максимум 40-45 градуса за 15-20 минути в курс 10-15 процедури. Доказан лечебен ефект при:

  • ревматични, неврологични заболявания и травми на опорно-двигателната система
  • болки в ставите, артрити, артрози, неврити, възпаления на околоставните тъкани, навяхвания, изкълчвания, невралгии, плексити, дископатии и др.
  • мускулни болки и схващания
  • кожни заболявания
  • простудни заболявания
  • възпаления в устната кухина

Масажи – Използването на масажни продукти с луга или смесване с масажно олио помага за още по-силното въздействие на лечебния масаж, тъй като през кожата лугата се усвоява на 100%

ускоряване на метаболизма и оздравителните процеси; възстановяване на равновесието на нервната и мускулната система; намаляване на мускулните болки и отока; предпазване от крампи; заздравяване на косата, кожата, ноктите; силно противовъзпалително и антисептично действие; действа тонизиращо и релаксиращо на целият организъм; подхранва, подмладява кожата и забавя нейното стареене; стимулира естествените защитни реакции на имунната система; премахва умората и тежестта в крайниците;

Коментари: