Инфрачервена сауна

Топлината ни кара да се чувстваме добре, помага ни да оздравеем. Лечението, основаващо се на естественото инфрачервено излъчване е традиционно в Китай от 3000 години. Според него температурата изчиства организма както огъня.

Още за сауната

Други полезни действия на инфрачервената сауна

За разлика от обикновените сауни при инфрачервените максималните градуси в кабината са 55-60. Самите лъчи проникват в дълбочина и загряват тялото,а не въздуха.Така дишането е нормално,пулсът също,няма проблем при хора с разширени вени и хипертония. Допълнителната хромотерапия / лечение със цветове/ и йонизаторът в нашата сауна увеличават ползите от престоя. За още по-голям комфорт предлагаме монитор с релаксиращи пейзажи и спокойна музика,добавка на етерични масла непосредствено преди влизане в сауната,списания,вода и къпри за баня.

Области на приложение

  • Ревматизъм, Болки в гърба, Фибромиалгиа Редовно ползване на инфрачервената кабина се препоръчва при ревматизъм и всички прояви на това заболяване като болки в гърба, ставни болки, проблеми с мускулатурата, гръбначния стълб, болки след наранявания, хроничен цервикален синдром, лумбаго, миогелоза, артрит, фибромиалгиа и болки в мускулните връзки. Подобрява се подвижността и болките намаляват.
  • Главоболие, Мигрена, Синузит Инфрачервената кабина е особено полезна при спастично главоболие, хроничен синузит, хронично възпаление на ностната кухина, хронична хрема и остри мигренозни пристъпи.
  • Кръвообръщение и белодробни заболявания При смущения в кръвообръщението, при лабилно високо кръвно налягане както и при ниско кръвно налягане, при белодробни заболявания като хроничен бронхит, при бронхиална астма инфрачервената кабина е идеалното средство за профилактика, като ефекта е осезателен още в началото.
  • Борба с наднорменото тегло Мощното детоксикиране и повишаването на обмяната на веществата и циркулацията на телесните течности, както и обилното топене на мазнини е категоричният и основен начин да се освободите от излишните си килограми(и съпътстващите ги здравословни проблеми). Потенето в инфрачервената кабина идеално се подпомага от всякакъв вид диети и физически натоварвания.Няма никакви противопоказания!